Артисты: Mad Heads

madheads.jpgГрупа MAD HEADS XL утворилася в лютому 2004 року на базі відомого українського тріо Mad Heads. До гітари, контрабасу та барабанів додалася потужна духова секція, до шаленого рок-н-рольного драйву – нові музичні фарби, серед яких найбільш помітно виділялися ска та регі, з’явилися також елементи українського фолку.

 

Та найголовніше, це потужна позитивна енергія і оптимізм, якими сповнена музика групи, а також вміння музикантів перетворювати свої виступи на яскраві концертні шоу, що не лишають байдужих ані у маленькому клубі, ані на великій площі, заповненій десятками тисяч людей.

 

Без сумніву, саме це й зробило новостворений гурт популярним ще до того, як на телеекранах з’явився перший відео кліп. У травні 2004 року MAD HEADS XL вийшли на сцену найбільшого українського фестивалю Таврійські Ігри, і відтоді стали регулярно з’являтися на великих концертних майданчиках по всій Україні. Тільки на головній площі України, київському Майдані Незалежності, групі доводилося виступати більше 10 разів, в тому числі двічі на найбільшому з державних свят – Дні Незалежності, а фестиваль Таврійські Ігри запрошував MHXL 5 роки поспіль.

 

На стадіонах, центральних площах міст, у спортивних палацах – група скрізь піднімала людей у масові танці, запалювала посмішки, піднімала настрій і вселяла в серця оптимізм. Життєва позиція MAD HEADS XL вперше була викладена у пісні «Надія є», яка стала одним з найбільших українських хітів 2005 року. Радіостанції тримали її в активній ротації понад 27 тижнів, з телеекранів не сходив сповнений сонця відео кліп… Але все це ніщо в порівнянні з тою справжньою народною любов’ю, яку здобула ця пісня. Відтепер, в якому б куточку України не виступала група – зали, стадіони і майдани співали її разом з музикантами.

 

Слідом за «Надією…» MAD HEADS XL запропонували слухачам ще кілька життєствердних пісень, яким судилося стати улюбленими. Власні «Пісня світла» та «Автобус Буратін», а також своє бачення відомих речей «Смерека» та «Розслабся не парся»(«Don’t worry be happy»). Ці та інші композиції склали альбом «Надія є», який компанія Comp Music / EMI видала в Україні у жовтні 2005 року. У червні 2006 альбом з’явився на лейблах EMI у східній Європі – в Росії, Чехії, Словаччині, Угорщині та країнах Балтії. MHXL відвідали деякі з цих країн із концертами, успішність яких показала, що команда може бути цікавою не лише для українців.

 

Ще у 2005 році група вперше представила Україну на найбільшому чеському рок фестивалі ROCK FOR PEOPLE, і настільки сподобалася, що була повторно запрошена на наступний рік. А у 2006 MAD HEADS XL, окрім Чехії, відвідали також Угорщину і стали першим українським гуртом, що виступав на одній з головних сцен фестивалю SZIGET, одного з найбільших в Європі. Серед інших яскравих моментів 2006 року – участь у створенні футбольного гімну «Україно, вперед!» для виступу національної збірної на Чемпіонаті Світу, саундтреки до кінофільму «Прорвемось» та телесеріалу «Давай одружимось?», участь у створенні української версії нашумівшого датського мультфільму «Теркель і Халепа»…

 

2007 рік MAD HEADS XL розпочали в роботі над наступним альбомом, перші 2 пісні з якого були оприлюднені задовго до появи самого диску. Балада «Найкраща мить» з’явилася навесні, її можна впевнено назвати найліричнішою з пісень групи. А кліп до неї – наймальовничіше відео, перший з українських кліпів, знятий у Празі. Пісня про справжню і вічну любов закохала в себе українські радіостанції – вперше MHXL опинилися на 7 місці національного радіо чарту. Але наступний сингл «А я на морі», що вийшов, звичайно ж, влітку – побив і цей рекорд, посівши найвищу сходинку чарту. Вперше в історії гурту, MHXL мали пісню, що звучала в українському радіо просторі частіше за будь-яку іншу, і то з дуже простої причини – пісня отримала широке народне визнання. Тим часом компанія Comp Music / EMI до 15-річчя Mad Heads видала збірку кращих хітів та балад «Найкраща мить». Група також продовжувала потрапляти до саундтреків: у фільмі Сергія Лисенко «7 днів до весілля» музиканти зіграли самих себе, виконавши пісню «Дубки» з альбому «Надія є», а звукова доріжка фільму Ахтема Сеітаблаєва «Фабрика щастя» була повністю оформлена музикою групи. Наприкінці року хлопці взяли участь у музичному телефільмі «Зірки в армії»

 

Водночас із невпинними гастролями, MADHEADSXL наполегливо працювали у студії. В гонитві за вдалим звучанням і якісним результатом музиканти декілька разів переносили дату видання свого нового диску. Студійний період став рекордно довгим для групи і склав майже півтора роки. Аж ось навесні 2008 з’явилося світло в кінці тунелю, MHXLоприлюднили нову пісню «Буває», що передвіщала швидкий вихід нового альбому. Він вийшов на початку літа. 14 нових пісень, сповнених бурхливої енергії, нестримного оптимізму та філософської глибини. Альбом “FOREVER” відкрив новий етап у житті гурту.

 

За час свого існування група зазнала кілька змін у складі. Вона була започаткована учасниками MAD HEADS: Вадим Красноокий – вокал, гітара; Максим Красноокий – космобас; Богдан Очеретяний – барабани; та новоприбулою духовою секцією у складі: Максим Кочетов – саксофон; Антон Бурико – труба, Володимир Пушкар – тромбон. До кінця 2004 року в групі з’явився новий трубач Вадим Нікітан та новий хлопець із тромбоном Валерій Чесноков. Влітку 2005 року, закінчивши свою частку студійної роботи над новим альбомом, вирішив залишити команду барабанщик Богдан Очеретяний. На його місце прийшов Володимир Зюмченко. Восени 2006 року саксофоніст Макс Кочетов разом із власною родиною перебрався на постійне місце проживання до Сербії, йому на зміну до групи був запрошений Богдан Гуменюк.