Артисты: ТІК

15-5.jpg.jpgОфіційна історія гурту розпочалась навесні 2005 –ого року. Саме тоді декілька випускників Вінницького державного педагогічного університету остаточно зрозуміли, що музика у їх житті дещо більше, ніж просто студентська розвага і розпочали репетиції. На той момент у групі грали:

Вітя Бронюк – вокал і баян;

Денис Репей – бас;

Костя Терепа – гітара;

Сашко Філінков – барабани.


На одну з репетицій випадково потрапив продюсер Олег Збаращук. Відверто кажучи, його реакція на творчість музикантів була негативною, але зацікавило те, що це було щось нове, не схоже на загальноприйняті музично-стильові шаблони. Як відомо, аби оцінити товар, потрібно запропонувати його споживачеві чи то слухачеві. Так і зробили. 2 червня в місті Вінниця на розігрів группи «ТАЛІТА КУМ» вийшла група «ТІК» і представила перед тисячною аудиторією свої творіння.
Дебют виявився вдалим і саме цей день 2 червня вважається Днем народження групи «ТІК».

Далі була серйозна розмова із Олегом Збаращуком, плідна робота над розширенням репертуару і створення першого демо запису гурту.
Саме цей диск потрапив до рук Віталію Телезину (шанований український саундпродюсер, який чаклував над звуком гурт «Океан Ельзи», «ВВ» , «Друга ріка», «Lama» тощо.), і він погодився записувати «ТІК» у своїй студії «211».

На тлі світлого майбутнього, до якого ще було далеко склад гурту зазнав серйозних змін. Протягом 2006-ого року з команди у свій власний бізнес пішли бас гітарист Денис Репей та саксофоніст і клавішник Юрій Марценюк, дещо раніше команду покинув і гітарист Костя Терепа. З першого складу залишаються тільки Вітя Бронюк та Сашко Філінков. Звичайно, було важко, але зупинятися ніхто не збирався.

Далі пішли оголошення, кастинги, проби, нерви і на початок травня був уже новий «ТІК». Бас гітару взяв у руки Сергій Федчишин, за клавішними став Женя Зиков і новинкою була поява в колективі трубача Яна Нікітчука.

Лише місяць щоденних репетицій і 26 травня у Житомирі дебют оновленого складу. Паралельно на студії «211» записувалась, спільно з групою «Ляпіс Трубєцкой» пісня «Олені» .

Влітку ніхто із учасників групи не відпочивав, а, незважаючи на спеку, вперто працювали над першим дебютним альбомом «ЛітераДура», який вже почули мешканці Львова, Хмельницького, Балти, Вінниці

24 вересня 2006 року спільна робота «ТІКа» і «Ляпіса Трубєцкого» «Олені» вийшла у національну радіоротацію, а 5-6 жовтня на кіностудії ім. О.П. Довженка проходили зйомки відеокліпа на пісню «Олені», який побачив світ 12 листопада.

Відверто кажучи, країна далеко не однозначно відреагувала на появу «Оленів», думки, як завжди розійшлись. Хтось приписував пісні політичний підтекст, декого шокувала відверта простота і наївність, але основне, що про пісню всі говорили і в цьому була маленька перемога ТІКа.

Пісню можна було почути всюди. З вікон проїжджаючих автомобілів, в офісах і просто на вулицях в живому виконанні під гітару.

Та не зважаючи на приємні радості і перемоги ТІК і далі продовжував наполегливо працювати, тепер уже в студії 211 у Віталія Телезина. Крок за кроком, пісня за піснею, писався альбом. Який попередньо планувалось закінчити в лютому 2007 року, але творчий процес трішки затягнувся, запис завершився на початку квітня.

В цей самий час на телеекранах з’являється нова відео робота ТІКа на пісню «Вчителька», авторами якої була все та ж відома по «Оленях» творча група. Режисер Роман Веркуліч та оператор Дмитро Яшенков. Але всі із нетерпінням чекали виходу альбому.

27 травня в київському клубі «Диктатор» ТІК презентував свій деб’ютний альбом «ЛІТЕРАDYРА», до якого увійшло 11 пісень та 2 бонусних відео.

І почалося……

Концерти, фестивалі, ротації нових пісень з дебютного альбому. Протягом літа хлопці дали більше 50-ти концертів в тому числі двічі у Польші на дні міста Кельце, та на святі лемківської культури „Лемківська Ватра” в Ждині.

Не обійшлося і без нагород

24 серпня музиканти виступили на фестивалі «День Незалежності з Махном» (Гуляйполе, Запорізька область). Організатори фестивалю - мистецьке об’єднання «Остання Барикада» нагородили групу ТІК премією «Махновське відкриття року»

На початку листопада гурт презентує своє третє відео на пісню «Апрєль», і починає ретельно готуватися до всеукраїнського туру. Репетицій та постійні концерти додали хлопцям впевненості у власних силах і вже у лютому 2008 року виходить сингл та відео на пісню «Прощайте дівчата» яка і стала лейтмотивом повноцінного турне.

11 березня «ТІК» - розпочинає Всеукраїнський тур «Байки про Оленів» у рідній Вінниці

За два місяці хлопці дали 35 концертів у 27-ми містах України і перервали своє тріумфальне турне лише 1 раз - 20-ого березня. Саме у цей день хлопці отримали музичний приз в одній з восьми номінацій «Першої Музичної Джем-FM-Премії НеПопса» під назвою «Кращий дебют 2007 року».


Закінчився тур 1 травня 2008 року на фестивалі «Таврійські Ігри» - де «ТІК» виступав на основній сцені з повноцінною сольною програмою Саме тут вони вперше виконали мега шлягер «Бєлиє рози» українською мовою, а також презентували відео на пісню «Сосюра». Кліп був знятий під час одного з концертів туру, і повною мірою доносив унікальну позитивну енергетику «ТІКів»

2 червня 2008 року – хлопці Тверезо та Культурно відсвяткували третю річницю колективу і прийняли рішення присвятити літо не лише концертній діяльності, а і запису другого альбому.
28 липня студія Віталія Тєлезіна «211» гостинно відкриває свої двері для реалізації всіх творчих задумів Віктора Бронюка, але це не заважає останньому зробити один із самих важливих кроків у приватному житті. Вітя одружується і під час весілля команда Романа Веркулича знімає кліп на композицію «Білі Троянди».


25 вересня – українські меломани отримали у подарунок другий альбом гурту під назвою «тиХИЙ».

У листопаді світ побачив нове відео на пісню «Свєта», режисером якого став Алан Бадоєв. А продюсер гурту незважаючи на фінансову кризу почав готуватися до другого Всеукраїнського Туру гурту «ТІК», який вже за традицією відбудеться навесні.

Історія твориться кожного дня , кожного дня ТІК творить і працює для вас, і якщо ви дізнались, що ТІК виступатиме у вашому місті, обов’язково приходьте, нам є про що поспілкуватись...